Αμπελώνες

και οι ποικιλίες τους

Οι Αμπελώνες της οικογένειας Βλαδίκα

Η σχέση της οικογένειας Βλαδίκα με την αμπελουργία ξεκινάει τη δεκαετία 1960 από τον παππού Δημήτρη.  Την αγάπη για το ποιοτικό κρασί και την μακροχρόνια παράδοση της οικογένειας στην αμπελουργία συνεχίζει ο εγγονός Δημήτρης, οπού το 1983 φυτεύει νέους αμπελώνες.

Το 2008 δημιουργείται το οινοποιείο ΒΛΑΔΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε. από τον πρόεδρο & Διευθύνων Σύμβουλο Νικόλαο Βλαδίκα με σκοπό να προσφέρει προϊόντα ανώτερης ποιότητας στην Ελληνική και Διεθνή Αγορά.

Το 2012 φυτεύονται νέοι αμπελώνες με τις ποικιλίες Μοσχάτο Αλεξανδρείας, Μαλαγουζιά και Syrah τα οποία βρίσκονται περιμετρικά των εγκαταστάσεων.  Το 2015 γίνεται εμφύτευση νέων αμπελώνων με τις ποικιλίες του Λημνιό και το Ασύρτικο.  Το 2016 συνεχίζεται η εμφύτευση με Διεθνή ποικιλία Merlot.

Κύριο μέλημα του οινοποιείου είναι η ανάδειξη των γηγενών ποικιλιών της Ελλάδος ενώ παράλληλα παράγουν και προϊόντα υψηλής ποιότητας από Διεθνείς ποικιλίες.

Όραμα των ανθρώπων του οινοποιείου είναι η επέκταση του αμπελώνα με γηγενείς ποικιλίες οι οποίες έχουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για την παραγωγή κρασιών παγκοσμίου κλάσης.